Effecten overname Just-eat.nl door Thuisbezorgd.nl

1471422419057_5-bureaus-begeleiden-Just-Eat-en-Thuisbezorgd-deal

Thuisbezorgd.nl heeft de Nederlandse en Belgische website van concurrent Just-eat.nl overgenomen voor 22,5 miljoen euro. Wat zijn de effecten van deze overname voor bezorg-restaurants in Nederland? 

Mogelijk verhogen commissie  door Thuisbezorgd.nl

Door de overname van Just-eat.nl is heeft Thuisbezorgd.nl zijn monopoliepositie versterkt op de Nederlandse eten-bestelmarkt. Vermoedelijk zal Thuisbezorgd.nl de commissie of de transactiekosten per bestelling weer verder verhogen omdat er geen concurrentie meer is. Ceo Jitse Groen van Thuisbezorgd.nl had in het verleden al aangegeven dat de commissie verhoogd zou worden naar 15% per bestelling.

Meer transactiekosten

Door de overname zullen (moeten) oud Just-eat.nl klanten via Thuisbezorgd.nl bestellen. Doordat er meer via Thuisbezorgd.nl wordt besteld, zullen de transactiekosten in totaal ook omhoog gaan. Bij Just-eat.nl waren er geen transactiekosten per bestelling terwijl dit bij Thuisbezorgd.nl wel het geval is.

 Negatieve reacties Just-eat.nl klanten

Op de website van Thuisbezorgd.nl reageren vele Just-eat.nl klanten negatief op de overname.Deze klanten geven aan dat ze juist niet via Thuisbezorgd.nl willen bestellen.  K
lik op het plaatje voor de reacties.

thuisbezorgd4 

bron: www.thuisbezorgd.nl/blog/just-eat-nederland-wordt-thuisbezorgd-nl

 

 


Meer Bestelllingen via de eigen website


Oud Just-eat.nl klanten maar ook nieuwe klanten bestellen nu veel meer via de eigen website van bezorgrestaurants. Wij zien in ieder geval een explosie aan bestellingen en positieve reacties van Just-eat.nl klanten omdat de eigen website meer voldoet aan de wensen van Just-eat.nl klanten. Bezorgrestaurants zijn voornamelijk blij omdat de commissie maar 4% is en er geen transactiekosten zijn per bestelling.  

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.