lage commissie Hungry.nl is duurder dan Thuisbezorgd.nl

De goedkoopste etenbestelsite is-

Hungry.nl is de nieuwe eten-bestelsite in Nederland met een forser lagere commissie dan Thuisbezorgd.nl. Er wordt volop geschreven over Hungry.nl:  ‘Hungry.nl pakt restaurants af van Thuisbezorgd.nl en Hungry valt aan met lage commissies’. De strategie van Hungry.nl is om tegen 7% commissie te werken terwijl Thuisbezorgd.nl tegen 12% commissie werkt. Welke etenbestelsite is nou daadwerkelijk goedkoper voor de ondernemer.

Rekensom

We laten via onderstaande rekensom zien welke etenbestelsite nu echt goedkoper is voor de ondernemer. Als voorbeeld nemen we een som van 10 bestellingen met een totaalbedrag van €250,- euro en een gemiddeld bedrag van €25,- per bestelling.

Thuisbezorgd.nl commissie berekening  

Bij elke 250 euro aan bestellingen viaThuisbezorgd.nl houdt de etenbestelsite 12% aan commissie in = €30,-

Hungry.nl commissie en kosten berekening

Bij elke 250 euro aan bestellingen via Hungry.nl houdt de etenbestelsite 7% aan commissie in (€17,50) + €25,00 gratis maaltijd = €42,50,-

Bij Hungry.nl moet je namelijk ook meedoen aan het loyalty programma waarbij elke elfde bestelling gratis is voor de klant en door het bezorgrestaurant zelf wordt betaald. De waarde van deze gratis  elfde maaltijd is het gemiddelde van de laatste 10 maaltijden.

In ons voorbeeld houdt het dus in dat het bezorgrestaurant een gratis maaltijd van €25,- moet weggeven waardoor de totale kosten via Hungry.nl
€ 17.50 + €25 euro = €42,50,-  wordt. 

Onze conclusie is dat Thuisbezorgd.nl  op de langere termijn veel goedkoper is dan Hungry.nl voor de bezorgrestaurants.

 

 

8 Comments

 • Peter Beantwoorden

  Het overgrote deel van de klanten haalt de 10 bestellingen niets eens bij een restaurant. Vaak probeer je het uit bij meerdere, of ben je het restaurant na 4 of 6 bestellingen wel helemaal beu. Dan stimuleerd deze actie mensen die normaal niet zouden bestellen om toch bij hun restauant op Hungry weer te bestellen.
  Kort samengevat: Helemaal niet veel klanten halen 10 bestellingen, en als ze het wel halen gaat het direct terug naar hun pocket en zijn ze tevreden klanten. Veel te kort door de bocht je analyse

 • Bezorgrestaurantwebsite Beantwoorden

  Bedankt voor je reactie Peter,

  Helaas haalt niemand de 10 bestellingen en stoppen voornamelijk onze klanten met Hungry omdat het nu eenmaal niet de bestellingen oplevert zoals bij Thuisbezorgd.nl. Het is een tweede variant op Just-eat en die heeft het in 10 jaar ook niet gered in Nederland.

  • Johan Beantwoorden

   Just-eat is over genomen door thuisbezorgd.nl voor € 22 miljoen euro omdat thuisbezorgd bang is van concurrentie. ( als je op http://www.justeat.nl kijkt word je gelijk door gelinkt naar thuisbezorgd.nl ????)

   En denk dat deze site bezorgrestaurantwebsite.nl ook van thuisbezorgd is om concurrentie zwart te maken.

 • l lee Beantwoorden

  De verkoopprijs van ‘in ons voorbeeld houdt het dus in dat het bezorgrestaurant een gratis maaltijd van €25’ wordt bij de kostprijs opgeteld. Dat is echt een hoog staaltje appels met peren vergelijken cq drogredeneren. De kostprijs van gratis maaltijd van €25 is doorgaans nog geen tientje.
  Als we ook de hele commissie van Thuisbezorgd in gratis bestellingen kunnen terugbetalen (in dit voorbeeld €30,-) dan is 15% commissie zelfs niet hoog

 • R Beantwoorden

  Beiden rekenen ook nog transactiekosten á € 0,19

  Hugry factureert ook nog € 10,00 marketing kosten per maand

  Beide calculeren ook de iDeal transactiekosten nog door!

 • Johan Beantwoorden

  Thuisbezorgd gaat binnen kort 15% commissie vragen omdat ze just-eat.nl hebben over genomen voor €22 miljoen euro en in Duitsland hebben ze ook een vergelijkbare thuisbezorgd over genomen voor €55 miljoen euro ( zoek het maar om inter net daar zie je alles )

  • Bezorgrestaurantwebsite Beantwoorden

   Beste Johan,

   Thuisbezorgd.nl en Just-eat hebben een deal gesloten. Thuisbezorgd.nl stopt in Engeland met het online eten bestellen en Just-eat stopt in Nederland. Daarnaast heeft Thuisbezorgd.nl ook nog eens extra 22 miljoen euro betaald. Deze deal was gunstig voor beide partijen omdat ze nu beiden meer verdienen in de landen waar ze opereren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.